Kategorier
Djurfoder

Hundfoder för glupska och kräsna

Alla hundar är av släktet canis lupus familiaris men inte exakt likadana ändå. Det en gillar passar inte andra. Hundfoder för valpen passar inte senioren. Det gäller för ägare att hitta rätt.

Visst är det fantastiskt roligt att vara hundägare? Det måste vara det säkraste sättet som finns att hitta någon som tycker du är bäst i världen. Hunden håller dig igång, får ut dig på promenad och gör att du träffar folk. Som hundägare pratar du t o m med främlingar.

Inget snack om att det inte också innebär mer jobb. Du behöver dammsuga mer, du måste besöka veterinär då och då och du kanske inte alltid kan sova till tio på helgen. Men du kommer upp ur soffan och ut i friska luften och du har någon som ser på dig med dyrkande ögon.

Att välja hundfoder till kompisen

Är man nybliven ägare till en hund är det lätt att få intrycket av att det vimlar av olika märken och specialdieter, och det stämmer ganska bra. Inte bara finns det x antal fabrikanter utan foder för valpar, vuxna, aktiva hundar och gamla hundar. Hur ska man hitta rätt? Alla säger att de är bäst.

Ofta får man en rekommendation från kenneln och det är bra att följa den. Vill du byta sort, ska du introducera den nya kosten försiktigt. Hundar kan också få diarré och snabbt foderbyte är en vanlig orsak. Sedan kan du prova dig fram och hitta något bra hundfoder som inte kostar skjortan.