Kategorier
Kurser

Aktivera dig med en agilitykurs i Stockholm

Generellt önskar hundar att röra på sig. De vill ständigt ha uppdrag och jobb att utföra. Att gå en agilitykurs i Stockholm kan därför vara en aktivitet som du och din hund kan göra tillsammans.

Nuförtiden finns det otroligt många alternativ på aktiviteter du kan göra tillsammans med din hund. Nosework, rallylydnad, mantrailing eller bara att lära in cirkustricks för skojs skull. En annan populär gren som många hundägare tycker om att både träna och tävla i är agility. Du hittar säkert flera hundskolor som erbjuder en agilitykurs i Stockholm. Det här är en fysiskt utmanande aktivitet för både hund och människa. Men även den mentala förmågan spelar en stor roll. Koncentrationen måste vara på topp och att springa igenom en agilitybana kräver ett gott samarbete mellan hunden och dess människa. Då gäller det att börja från början med grunderna.

Hunden ska vara minst ett år innan den går en agilitykurs

Någonting som är viktigt med agilityträning är att man går långsamt framåt i en lagom takt för hunden. Om hunden skulle snava, krocka eller på något annat sätt bli rädd för ett hinder kan det bli en stor uppförsbacke att ta sig upp på hästen igen. Träna alltid agility tillsammans med en duktig instruktör från en seriös hundskola. Var försiktig. Om du närmar dig agility på rätt sätt kommer det kunna bli en fantastisk aktivitet er båda. Glöm bara inte bort att hunden bör vara minst ett år gammal innan ni tränar på agility.