Kategorier
Djurfoder

Hundkurs i Stockholm gör hunden glad

En hund som vet vad som gäller blir en trygg och glad hund. På hundkurs i Stockholm får man lära sig att förstå sin hunds behov och hur man får hunden att förstå vad som förväntas av den.

Hundar är flockdjur och följer sin ledare, vare sig det är en alfahanne i flocken eller en människa. Det är därför viktigt att man tar på sig den rollen och visar hunden vad som gäller i den flock som den hamnat i.

På en hundkurs får man chansen att umgås med sin hund som ledare. När man är där blir man en ledare som visar hur man ska uppföra sig och hur man kan leka. Att kunna gå i koppel kanske inte är så kul för en liten valp som bara vill springa runt, men man kan ändå få den att göra det om den förstår att det är vad man vill.

På hundkurs lär man sig att kommunicera på ett sätt som hunden förstår

Det bästa sättet att få en hund att göra det man vill är att belöna den när den gör rätt. Belöning kan vara uppmuntrande ord, en favoritleksak eller en stunds lek. Vänlighet och tålamod är det som skapar den trogna vän som man vill ha.

När man får en hunds förtroende så lyssnar den och följer det man vill. Den är beroende av sin ägare för att få mat och kärlek och då vill den vara till lags. Man måste bara göra så att den förstår vad man menar.